Questions Asked In IBPS Clerk Mains 2022: Check Here

Questions Asked In IBPS Clerk Mains 2022: The Questions Asked In IBPS Clerk Mains 2022 held on 8th October are provided here. As you all know that the IBPS Clerk Mains exam has been finished all over India on 8th October 2022. Some sections had numerous challenging questions. Have a look at the Questions Asked In IBPS clerk Mains 2022 and do well in the upcoming mains examinations. Practice well with these Questions Asked In IBPS clerk Mains 2022 given below and buckle up your preparation to cope up the exam level for the mains examinations. The advantages of practicing with the Questions Asked In IBPS clerk Mains 2022 are also provided below.

IBPS Clerk Mains Expected Cut Off 2022

Download IBPS Clerk Mains Memory Based Paper 2022

Candidates can download the IBPS clerk mains memory based paper 2022 from the direct link provided here. Practice the IBPS clerk mains memory based paper 2022 and get to know the question types asked along with the difficulty level of the sections. Here we have provided the IBPS clerk mains memory based paper 2022 for reasoning ability, quantitative aptitude, general awareness, and the English language sections.

Download IBPS Clerk Mains Memory Based Paper PDF 2022

Quantitative Aptitude Download PDF
Reasoning Ability Update Soon
English Language Update Soon
General Awareness Update Soon

Questions Asked In IBPS Clerk Mains 2022 - 8th October

The Questions Asked In IBPS Clerk Mains 2022 are provided below. It contains all the questions asked in the following sections

  • English language
  • Reasoning Ability And Computer Awareness
  • Quantitative Aptitude
  • General Awareness

Candidates would have encountered challenging riddles, seating arrangements, and novel pattern random problems in the reasoning section of all of these recent mains tests. In the quantitative aptitude section, there were a lot of difficult DI and word problems. Next, there were numerous high-standard questions in the English language part. We are offering the memory-based questions that were given in bank mains exams so that you can practice all of these types of questions.

Questions Asked in IBPS Clerk Mains 2022 PDF: Quantitative Aptitude

Case Let on Percentages 

Directions [01 – 5]: Read the following information carefully and answer the questions based on it. 

There are four companies A, B, C, and D. Data given below shows the number of products sold and unsold by these shopkeepers. 

  • Total products manufactured by A is 120, and ratio of sold and unsold products of company B is in 3:1. 
  • Total products manufactured by B and D is 260, and difference unsold and sold products by C is 90. 
  • Total manufactured by C is 150, which is 12 less than that of product sold by D. 
  • Difference between products unsold by B and D is 2, Number of products sold by A is X% as that of B

Note: Number of products sold by each company is more than that of products unsold.

1) Total products sold by all companies together is 432, then find number of unsold products of company D is how much percent more or less than that of A?

  1. a) 50%
  2. b) 40%
  3. c) 60%
  4. d) 25%
  5. e) None of these

Answer: B

2) Number of products sold by company A is 140% more than products unsold by company C, then find the value of X?

  1. a) 166.66%
  2. b) 150%
  3. c) 125%
  4. d) 120%
  5. e) None of these

Answer: D

3) Number of products unsold by A is 30, and number of products manufactured by company E is thrice as that of company D, then find number of unsold products of company E, if sold products of company E is 2X?

  1. a) 60
  2. b) 120
  3. c) 240
  4. d) 80
  5. e) None of these

Answer: C

4) Difference between sold products of C and total products manufactured by D is Y and total number of products manufactured by B is Z. Find Y is how much % more or less than of Z?

  1. a) 25%
  2. b) 37.5%
  3. c) 33.33%
  4. d) 20%
  5. e) None of these

Answer: A

5) Total revenue generated by all companies together from sold products is Rs. 16680, price of each sold product is Rs. 40. 

M = Find the value of X.

N = Find 160% of products unsold by company A and company C together. 

  1. a) M > N
  2. b) M < N
  3. c) M ≥ N
  4. d) M ≤ N
  5. e) M = N or No relation 

Answer: A

16) A bag contains 8 red, 6 black and Z white balls. Probability of picking a white ball from bag is 30%. Find the probability of picking two balls from bag such that no ball is red?

  1. a) 33/95
  2. b) 44/95
  3. c) 4/19
  4. d) 33/85
  5. e) None of these

Answer: A

17) Volume of cylinder is 49280 cm2, whose radius is 12 cm more than that of side of square whose area is 256 cm2. Find the curved surface are of cylinder?

  1. a) 5280
  2. b) 2816
  3. c) 3520
  4. d) 3460
  5. e) None of these

Answer: C

For more questions refer to the memory based questions pdf provided above.

Questions Asked in IBPS Clerk Mains 2022 PDF: General Awareness

1. What is the minimum contribution required to be made in Financial Year in National Pension System Tier 1 accounts is _____________-.

Ans: Rs. 1000

2. Indian Trade Rupee is covered under which Act?

Ans: Foreign Exchange Management Act, 1999 (FEMA)

3. Under the Pradhan Mantri Matsya Sampada Yojana (PMMSY) scheme, Blue Revolution for 2020-21 is ________

Ans: Rs. 145.43 crore.

4. Which of the following is the major card payment network in India?

Ans: VISA

5. What is the GST Revision for Hotel Rooms?

Ans: 12%

6. Saubhagya scheme is launched under which Nodal Agency?

Ans: Rural Electrification Corporation (REC)

7. Question on BBPS Scheme

8. How many credit Information companies are regulated by RBI?

Ans: 4 (TransUnion CIBIL, Equifax, Experian, and CRIF High Mark)

9. _________ are retail agents engaged by banks for providing banking services at locations other than a bank branch/ATM.

Ans: Business Correspondents

10. When will India expect to reach the population of 675 million according to the World Cities Report?

Ans: 2035

11. Which is the only Asian city in Top 10 ranking of Global Liveability Index 2022?

Ans: Osaka

12. Question from Schedule of constitution

13. Sports Arm for Asian Games 2022 and Paris Olympics 2024.

Ans: Adani SPortsline

14. Where was the 48th G7 summit held in 2022?

Ans: Germany

15. What is the full form of FLOPS?

Ans: floating-point operations per second

16. The Large Hadron Collider is the world's largest and highest-energy particle collider. Where is it located?

Ans: Switzerland

17. Who is the 30% shareholder of YES Bank?

18. RBI observes Financial Literacy Week Every year since ____.

Ans: 2016

19. When was International Day of Democracy observed?

Ans: 15 September

20. Which banks issue Certificate of Deposits?

Ans: Scheduled Commercial Banks

Advantages of Practicing The Questions Asked In IBPS Clerk Mains 2022

Here are the advantages of practicing the questions asked in IBPS Clerk Mains 2022.

  • The real exam questions are in your hands for practice in the form of Questions Asked In IBPS Clerk Mains 2022. So that you can be confident for the upcoming mains exams.
  • You can take practice multiple times until you attain speed and accuracy for the mains level difficult questions.
  • Many new pattern questions will be available in the English language section.
  • You can get the ability to judge the question level and the actual time it consumes to be solved. So that you can attain good question selection skills in the exam.

So, candidates practice all these questions asked in IBPS Clerk mains on 8th October 2022. These Questions Asked In IBPS Clerk Mains 2022 will be very useful for you to crack the upcoming exams.

Recent Posts

List Of Vice Presidents Of India PDF: Check From 1947 to 2024 In English And Hindi

May 29 2024

Types of Bank Accounts in India PDF: Check Savings, Current and Other Accounts in Various Banks

May 29 2024

Stadiums in India List 2024 State Wise PDF: Check Cricket, Football, Hockey and Others

May 29 2024

General Awareness Smart Analysis
  • Get Weekly 4 set Test
  • Each Set consist of 50 Questions
  • Compare your progress with Test 1 & 2 & Test 3 & 4
  • Deep Analysis in topic wise questions
₹599 ₹149
View Package
Super Plan
  • Premium Bundle PDF Course 2024
  • Bundle PDF Course 2023
  • Ultimate Bundle PDF Course 2022
  • Grand Bundle PDF Course 2021
  • English Bundle PDF Course
  • Insurance & Financial Market Awareness Bundle PDF  Course
  • Descriptive Papers for Bank & Insurance Exams
  • Interview Bundle PDF Course
  • General Awareness Smart Analysis
  • All Bank Exams Video Course
  • All Mock Test Series (Platinum Package)
  • All Premium eBooks
₹17990 ₹1999
View Package
Premium PDF Course 12 Months
  • Bundle PDF Course 2024
  • Prime PDF Course 2023
  • Ultimate Bundle PDF Course 2022
₹5999 ₹979
View Package