GA Questions Asked In SBI Clerk From Guidelys Material

GA Questions Asked In SBI Clerk From Guidelys Material: The SBI Clerk mains 2023 was successfully completed on 15th January 2023. A maximum of the general awareness questions asked are covered in Guidely's study materials. Candidates who appeared for the examination can have a look at the questions covered by our materials along with the link here. In the upcoming bank examinations, we will cover the remaining uncovered question types from the SBI Clerk mains examination. Check out the splitting of questions from various study materials and the number of questions asked from each material along with the questions asked PDF.

GA Questions Asked In SBI Clerk Mains 2022-23 From Guidelys Materials PDF

Candidates can check the GA questions asked in SBI Clerk Mains 2023 from guidelys materials through the PDF provided here.

Download GA Questions Asked From Guidely Materials PDF

GA Questions Asked In SBI Clerk Mains 2022-23 From Guidelys Materials

Ques Covered: 38/50

Not Covered: 12/50

Optimum CA: 34

Monthly CA PDF:2

Article: 1

Banking Awareness Quiz: 1

 

1) What does C represent in NaVIC?

Ans: Constellation

Q. No 193 of Weekly Optimum CA- Oct 2nd week

2) How many basis points were increased in the Bank rate as per the MPC in Dec?

Ans: 35 basis points

Q.75 of Weekly Optimum CA- Dec 1st week

3) Foreign Trade policy extended till _____

Ans: 1 March 2023

Q. 77 of Weekly Optimum CA- 4th week of September

4) How much amount does Merchandise export cross for 1st time?

Ans: $400 billion

Q. 26 of Weekly Optimum CA- 4th week of March

5) Statement based question on the Global Innovation index

Q.10 of Weekly Optimum CA- 2nd week of December

Q.57 of Weekly Optimum CA- 4th week of September

6) What is the name of the cyclone that affected some parts of Florida in US?

Ans: Cyclone Ian

Q. 55 of Weekly Optimum CA- 4th week of September

7) Sber bank belongs to ____________

Ans: Russia

Q. 116 of Weekly Optimum CA- 2nd week of November

8) What is the Monthly contribution to get 3000 pension under PM Kaushal Mandhan Yojana after attaining the age of 60?

Ans: Rs.200

Q. 20 of Weekly Optimum CA- 2nd week of July

9) Who among the following group received the Nobel Prize in Chemistry?

Ans: Carolyn R. Bertozzi, Morten Meldal and K. Barry Sharpless

Q. 176 of Weekly Optimum CA- 1st week of October

10) Which country person received the Nobel peace prize along with NGOs from Ukraine and Russia?

Ans: Belarus

Q. 180 of Weekly Optimum CA- 1st week of October

11) In PM Cares Fund Rajiv Mehrishi, Anand Shah and _____________ were nominated as member of Advisory panel.

Ans: Sudha Murthy

Q. 142 of Weekly Optimum CA- 3rd week of September

12) Who is the title sponsor of the Indian Super League?

Ans: Hero

13) How many public sector banks were listed on National Stock Exchange?

Ans: 10

14) Most liveable city in India at 140th rank released by EIU global liveability Index?

Ans: Delhi

Q. 32 of Weekly Optimum CA- 4th week of June

15) Russian women Anna Kikina travelled from spaceflight with two astronauts to the International Space station that orbit the earth at an altitude of around ___________. 

Ans: 400kms

16) Cheetah became extinct in India from _________

Ans: 1952

Q. 12 of Weekly Optimum CA- 3rd week of September

17) Which country is the Largest Cement producer?

Ans: China

18) Which ministry is responsible for the ranking of states on support to Startup ecosystem released in July 2022 in which Meghalaya ranked best in Category B?

Ans: Ministry of Commerce & Industry

19) Recently, the Central Bank of India is removed from PCA framework. Which of the following are the parameters in the PCA framework?

Ans: Leverage, Capital , Asset quality

Q. 17 of Banking Awareness Quiz- NPA and its resolution

20) Who is the Richest self-made woman in IIFL hurun global list 2022?

Ans: Falguni Nayar

Q. 69 of Weekly Optimum CA- 4th week of September

21) Where is Kumbhalgarh Fort located?

Ans: Rajasthan

Q. 40 of Weekly Optimum CA- 2nd week of December

22) Which organisation is responsible for releasing Special Drawing Rights (SDR)?

Ans: IMF

Q. 79 of Weekly Optimum CA- 1st week of June

23) Banking fraud using fake phone call or SMS is called _______

Ans: vishing

Article published in Guidely

https://www.ibpsguide.com/be-a-ware-rbi-notice-on-odus-operandi-financial-system/

23) What does K represent in KLEMS?

Ans: Capital

26) Eliud Kipchoge, kenyan marathon runner won Olympic twice in _______ and 2020 summer Olympics. 

Ans: 2016

27) Who was regarded as the Architect of pehchano kaun "perestroika" and "glasnost in Russia & played a role in the Global peace process? 

Ans: Mikhail Gorbachev

Page 337 of Monthly CA file- September

28) Holcim Investment cement company is based on _________

Ans: Switzerland

Q. 91 of Weekly Optimum CA- 2nd week of August

30) Windfall tax is imposed on __________

Ans: Oil companies

Q. 87 of Weekly Optimum CA- 1st week of July

32) In __________ India is projected to have a population of 1.66 billion - way ahead of China’s 1.31 billion. 

Ans: 2050

Q. 59 of Weekly Optimum CA- 2nd week of July

34) Which is the sponsor bank of NARCL?

Ans: Canara Bank

Daily CA of April 7 2022

35) RBI appointed R S Gandhi as non-executive chairman of the yes bank for a period of __________.

Ans: 3 years

Q. 146 of Weekly Optimum CA- 3rd week of September

36) Which of the following comes in the base layer of NBFC?

Weekly Optimum CA- 1st week of May

37) Which Organisation has jointly launched Education 4.0 India initiative along with the United Nations Children's Fund (UNICEF) and YuWaah (Generation Unlimited India)?

Ans: World Economic Forum (WEF)

Q. 55 of Weekly Optimum CA- 2nd week of October

38) Which state has the highest number of cities in the top 10 in overall national level ranking cities with a population above 10 lakhs in Swachh Survekshan 2022?

Ans: Madhya Pradesh

Q. 1 of Weekly Optimum CA- 1st week of October

Q. 1 in Part 3 of Smart quiz- Oct 1st week

39) No charge for Rupay Credit card use on UPI upto __________

Ans: Rs. 2000

Q.110 of Weekly Optimum CA- 1st week of October

40) What is the maximum project cost for the Margin study under PMEGP for setting up a new manufacturing unit?

Ans: Rs. 50 lakhs

32 of Weekly Optimum CA- 4th week of May

41) Inflation expected survey of households of September 2022 was conducted in _________ cities

Ans: 19

Q. 136 of Weekly Optimum CA- 4th week of August

42) What is the Annual aggregate turnover threshold mandatory for e-invoices for Business to Business from 1st October by CBIC?

Ans: Rs. 10 crores

Q. 127 of Weekly Optimum CA- 1st week of August

43) Credit Information Companies should appoint Internal Ombudsman by ____________.

Ans: April 1, 2023.

Q. 113 of Weekly Optimum CA- 1st week of October

44) Which bank and SIDBI launched $ 1 billion fund against a loan for default two or three-wheeler e-vehicle?

Ans: World Bank

Q. 95 of Weekly Optimum CA- 4th week of September

45) Which city of Australia will host the 2026 Commonwealth Games?

Ans: Victoria

Q. 170 of Weekly Optimum CA- 1st week of October

46) Which of the following include in National Logistics Policy- PM Gati Shakti Master Plan?

Daily CA of 18 October 2022

47) Which NBFC was banned by RBI to stop outsourcing its recovery activity through agents?

Ans: Mahindra & Mahindra Financial Services

Q. 81 of Weekly Optimum CA- 1st week of January 2023

48) The extent of transaction-based cover on Credit Guarantee is __________ of the amount in default if the original loan amount is above Rs. 3crores

Ans: 75%

Q.76 of Weekly Optimum CA- 1st week of October

49) RBI released guidelines on Digital lending Annual Percentage rate includes ________________.

50) Integrated Banking Ombudsman Scheme is applicable for ____________.

Ans: Primary Urban Co-operative Banks

https://www.ibpsguide.com/points-npa-pca-banking-ombudsman/


GA Questions Asked In IBPS Clerk From Guidelys Material: The IBPS Clerk mains 2022 was successfully completed on 24th September 2022 and 8th October 2022. Maximum of the general awareness questions are covered in Guidely's study materials. Candidates who appeared for the examination can have a look at the questions covered by our materials along with the link here. In the upcoming bank examinations, we will cover the remaining uncovered question types from the IBPS Clerk mains examination. Check out the splitting of questions from various study materials and the number of questions asked from each material along with the questions asked PDF.

GA Questions Asked In IBPS Clerk Mains 2022 From Guidelys Materials PDF

Candidates can check the GA questions asked in IBPS Clerk Mains 2022 from guidelys materials through the PDF provided here.

Download GA Questions Asked From Guidely Materials PDF

GA Questions Asked In IBPS Clerk Mains 2022 From Guidelys Materials

1. What is the minimum contribution required to be made in Financial Year in National Pension System Tier 1 accounts is _____________-.

Ans: Rs. 1000

(We missed this question. We Ensure that we will cover all question types in upcoming exams)

2. Cross Border Transactions in Indian Rupee (INR) is covered under which Act?

Ans: Foreign Exchange Management Act, 1999 (FEMA)

Q. No 72 of Weekly Optimum CA- 2nd week July 2022

https://guidely.in/bundle-course/optimum-current-affairs

3. What is the extended period of Under the Pradhan Mantri Matsya Sampada Yojana (PMMSY) scheme

Ans: 2020-21 to 2024-25

Q. NO. 43 of Weekly Optimum CA- 3rd week July 2022

https://guidely.in/bundle-course/optimum-current-affairs

4. Which of the following card network is not operating in India?

Ans: American Express

https://www.ibpsguide.com/current-affairs-oct-02nd-november-2021-current-affairs-news/

5. What is the GST Revision for Hotel Rooms?

Ans: 12%

Page 59 of Weekly Optimum CA- Third week July 2022

https://guidely.in/bundle-course/optimum-current-affairs

6. Saubhagya scheme is launched under which Nodal Agency?

Ans: Rural Electrification Corporation (REC)

https://www.ibpsguide.com/general-awareness-topics-important-schemes-launched-govt/

7. What is the Operating Unit net worth of Bharat Bill Payment System (BBPS) to obtain authorisation for a non-bank BBPOU (Bharat Bill Payment Operating Units)? 

Ans: Rs. 25 crores

96 of Weekly Optimum CA- 4th week of May 2022

https://guidely.in/bundle-course/optimum-current-affairs

8. How many credit Information companies are regulated by RBI?

Ans: 4 (TransUnion CIBIL, Equifax, Experian, and CRIF High Mark)

(We missed this question. We Ensure that we will cover all question types in upcoming exams)

9. Business Correspondents center stage in rural banking after RBI New Branch Authorisation Policy 2017 , a minimum of _________ a day for five weeks as banking outlets.

Ans: 4 hours

(We missed this question. We Ensure that we will cover all question types in upcoming exams)

10. When will India expect to reach the population of 675 million according to the World Cities Report?

Ans: 2035

57 of weekly optimum CA- 1st week of July 2022

https://guidely.in/bundle-course/optimum-current-affairs

11. Which is the only Asian city in Top 10 ranking of Global Liveability Index 2022?

Ans: Osaka

32 of Weekly Optimum CA- 4th week of June 2022

https://guidely.in/bundle-course/optimum-current-affairs

12. Anti Defection Law comes under _____________ schedule of the Indian Constitution.

Ans: 10th Schedule

(We missed this question. We Ensure that we will cover all question types in upcoming exams)

13. Sports Arm for Asian Games 2022 and Paris Olympics 2024.

Ans: Adani Sportsline

137 of Weekly Optimum CA- 1st week of July 2022

https://guidely.in/bundle-course/optimum-current-affairs

14. Where was the 48th G7 summit held in 2022?

Ans: Germany

26 of Weekly Optimum CA- 4th week of June

https://guidely.in/bundle-course/optimum-current-affairs

15. What is the full form of FLOPS?

Ans: floating-point operations per second

Weekly Optimum CA- 4th week of May 2022

https://guidely.in/bundle-course/optimum-current-affairs

16. The Large Hadron Collider is the world's largest and highest-energy particle collider is across the border of Switzerland and _________ . 

Ans: France

https://www.ibpsguide.com/daily-current-affairs-july-14-2022/

17. Which bank reduces the share of YES Bank to 30% from 48.21%?

Ans: State Bank of India (SBI)

Monthly Current Affairs- July 2020

https://guidely.in/free-pdf-topic/monthly-current-affairs

18. RBI observes Financial Literacy Week Every year since ____.

Ans: 2016

55 of Weekly Optimum CA- 2nd week of February 2022

https://www.ibpsguide.com/weekly-current-affairs-tit-bits/

19. When was International Day of Democracy observed?

Ans: 15 September

Q.3 of Weekly Optimum CA- 15th September 2022

https://guidely.in/bundle-course/optimum-current-affairs

20. Which banks issue Certificate of Deposits?

Ans: Scheduled Commercial Banks

Page 3 of Static Banking- Financial Market

https://guidely.in/free-pdf/banking-awareness

21. What is the logo of World Wide Fund?

Ans: The Giant Panda

(We missed this question. We Ensure that we will cover all question types in upcoming exams)

22. Large value _________ come under NARCL.

Ans: Stressed Assets

Page 75 of Monthly Current Affairs Capsule- September 2021

https://guidely.in/free-pdf-topic/monthly-current-affairs

23. Until when the PM Svanidhi Scheme extended?

Ans: December 2024

No 19 of Weekly Optimum CA- 4th week of April

https://guidely.in/bundle-course/optimum-current-affairs

24. Novak Djokovic won his __________ Wimbledon title.

Ans: 7th

177 of Weekly Optimum CA- 2nd week of July

https://guidely.in/bundle-course/optimum-current-affairs

25. What does A represent in NIRYAT?

Ans: Analysis

19 of Weekly Optimum CA- 3rd week of June 2022

https://guidely.in/bundle-course/optimum-current-affairs

26. How much does Non Individual borrowers enjoy exposure of Legal Entity Identifier codes till April 30, 2025?

Ans: Rs. 5 crore to 10 crores

47 of weekly optimum CA- 3rd week of April 2022

https://guidely.in/bundle-course/optimum-current-affairs

27. NATO is also known as ________________.

Ans: Washington Treaty

(We missed this question. We Ensure that we will cover all question types in upcoming exams)

28. When was Shinzo Abe become the Prime Minister of Japan for the first time?

Ans: 2006

(We missed this question. We Ensure that we will cover all question types in upcoming exams)

29. Which University has signed agreement with Rubber Board to evaluate rubber in South Gujarat?

Ans: Navsari Agricultural University

(We missed this question. We Ensure that we will cover all question types in upcoming exams)

30. ICMR planned to train 100 ______________ to battle vector borne diseases such as Dengue, Malaria etc.

Ans: Entomologists

(We missed this question. We Ensure that we will cover all question types in upcoming exams)

31. Where is Chhabahar Port located?

Ans: Iran near Gulf of Oman

https://www.ibpsguide.com/daily-current-affairs-august-03-2022/#:~:text=Chabahar%20Port%3A%20Chabahar%20is%20a,Iran%20and%20Afghanistan%20bypassing%20Pakistan.

32. Mariyana Viazovkska won Filed Medal. Filed medal is also known as _________________.

Ans: International Medal for Outstanding Discoveries in Mathematics

167 of Weekly Optimum CA- 1st week of July 2022

https://guidely.in/bundle-course/optimum-current-affairs

33. GNPA was 5.9% in March 2022, lowest in ____________ years.

Ans: Six

67 of weekly optimum CA- 1st week of July 2022

https://guidely.in/bundle-course/optimum-current-affairs

34. Amitabh Kant was appointed as _____________ of G20.

Ans: Sherpa

141 of weekly optimum CA- 1st week of July 2022

https://guidely.in/bundle-course/optimum-current-affairs

35. What is the maximum entry age of Arogya Sanjeevani Policy?

Ans: 65 years

(We missed this question. We Ensure that we will cover all question types in upcoming exams)

36. Who publishes the Week Indian News magazine?

Ans: Malayala Manorama

(We missed this question. We Ensure that we will cover all question types in upcoming exams)

37. Which was the Highest achievable grade according to PGI-D performance Grade Index report?

Ans: Daksh

10 of weekly optimum CA- 4th week of June 2022

https://guidely.in/bundle-course/optimum-current-affairs

38. MSME procurement policy _____________ floated by the Central Government.

Ans: 25%

(We missed this question. We Ensure that we will cover all question types in upcoming exams)

39. Which of the following state is the top performing in National Food Security?

Ans: Odisha

18 of weekly optimum CA- 1st week of July 2022

https://guidely.in/bundle-course/optimum-current-affairs

40. Which technology network is used in Crypto?

Ans: Blockchain technology

https://www.ibpsguide.com/crypto-industrys-revised-self-regulation-norms-to-include-nft-tighten-customer-protection-rules/

41. According to the norms of SEBI, AMFI is an association of ________ asset management companies.

Ans: 43

https://www.ibpsguide.com/daily-current-affairs-october-09-10-2022/

42. How much does the resident individuals remit funds outside India under Liberalised Remittance Scheme?

Ans: USD $250,000 per financial year

(We missed this question. We Ensure that we will cover all question types in upcoming exams)

43. According to the positive trade balance, Which country is the top trading partner of India?

Ans: USA

51 of Weekly Optimum CA- 4th week of May 2022

https://guidely.in/bundle-course/optimum-current-affairs

44. National Commission have jurisdiction to entertain complaint as consideration exceeds ____________.

Ans: Rs. 2 crores

(We missed this question. We Ensure that we will cover all question types in upcoming exams)

45. Which of the following is not a small savings account?

Ans: Pradhan Mantri Vaya Vandana Yojana

Banking Awareness pdf- Government schemes

https://guidely.in/free-pdf/banking-awareness

46. To reduce pollution and introduce fuel efficient vehicle government proposed light medium heavy duty motor vehicles from April 2023.

(We missed this question. We Ensure that we will cover all question types in upcoming exams)

47. SHG loan may be given beyond the limit of _________ the saving as per direction of bank.

Ans: 4 times

48. 12 public sector banks and 1 private bank assigned Lead Bank responsibility.

(We missed this question. We Ensure that we will cover all question types in upcoming exams)

49. Fine amount to CRILC by RBI - 5 crores.

(We missed this question. We Ensure that we will cover all question types in upcoming exams)

50. Which Organisation Published the Red list of Endangered Species?

Ans: IUCN

20 of weekly optimum CA- 4th week of June 2022

https://guidely.in/bundle-course/optimum-current-affairs


GA Questions Asked In IBPS RRB Clerk And IBPS RRB PO Mains Exam 2022 From Guidelys Material: The IBPS RRB Clerk mains 2022 and IBPS RRB PO Mains 2022 was successfully completed on 24th September 2022 and 1st October 2022. Maximum of the general awareness questions are covered in Guidely's study materials. Candidates who appeared for the examination can have a look at the questions covered by our materials along with the link here. In the upcoming bank examinations, we will cover the remaining uncovered question types from the IBPS RRB Clerk mains and IBPS RRB PO mains examination. Check out the splittage of questions from various study materials and the number of questions asked from each material along with the questions asked PDF.

GA Questions Asked In IBPS RRB PO Mains 2022 From Guidelys Materials PDF

Candidates can check the GA questions asked in IBPS RRB PO Mains 2022 from guidelys materials through the PDF provided here.

Download GA Questions Asked From Guidely Materials PDF

GA Questions Asked In IBPS RRB Clerk Mains 2022 From Guidelys Materials PDF

Candidates can check the GA questions asked in IBPS RRB Clerk Mains 2022 from guidelys materials through the PDF provided here.

Download GA Questions Asked From Guidely Materials PDF

Seggregation Of GA Questions Asked In IBPS RRB Clerk Mains 2022 From Guidelys Materials

Here is the splittage of questions asked from guidely's study materials in the IBPS RRB Clerk 2022 mains examination held on 24th September 2022.

Optimum Weekly CA

21 

Power Capsule

Monthly PDF

Banking Static

Article

No. Of questions Covered

32/40

GA Questions Asked In IBPS RRB Clerk Mains 2022 From Guidelys Materials

1.Which of the following is an Officially Valid Documents in KYC?

Ans: All the above

Page No. 2 of Banking Awareness pdf- Know Your Customer Topic

https://guidely.in/free-pdf/banking-awareness

Question No. 7 of KYC quiz

https://guidely.in/practice-test/take-test/T1RZMU5qWjhNVE16TXpCOE1BPT0

2. Govt extends PMEGP scheme for five more years with Rs 13.5k crore outlay. PMEGP will be a central sector scheme to be administered by_________

Ans: MSME

Q.no 32 of Weekly Optimum CA- May 4th week

https://guidely.in/bundle-course/optimum-current-affairs

3. The National Family Health Survey (NFHS-5) revealed that the total fertility rate of India has declined from 2.2 to 2.0. How many states in India, are above the replacement level of fertility?

Ans: 5

Q.no 29 of the Weekly Optimum CA- May 1st week 2022

https://guidely.in/bundle-course/optimum-current-affairs

4. How many self-help groups are proposed to be formed during 2022-23 under the National Rural Livelihood Mission?

Ans: 21,194

Q.38 of Weekly Optimum CA- 3rd week of July

https://guidely.in/bundle-course/optimum-current-affairs

5. According to section 2 of the RBI act scheduled commercial banks are established. which of the following is a scheduled commercial bank?

Ans: Given All of those are Scheduled commercial banks

Page No. 3 of Banking Awareness PDF- History of Banking in India

https://guidely.in/free-pdf/banking-awareness

6. which among the following is a Cyrus poonawalla group of companies?

Ans: Serum Institute of India

Ques.no 120 of the Optimum weekly CA of April 2022

https://guidely.in/bundle-course/optimum-current-affairs

7. What is money laundering?

Ans: Money laundering is the processing of these criminal proceeds to disguise their illegal origin.

Question No. 6 of Banking Terminologies Quiz

https://guidely.in/practice-test/instructions/banking-terminologies

8. Who is the prime minister of Pakistan?

Ans: Shehbaz Sharif

Q.62 of Weekly Optimum CA- 2nd week of April 2022

https://guidely.in/bundle-course/optimum-current-affairs

9. who will host the 2028 summer Olympics?

Ans: Los Angeles, United States

Q.156 of weekly Optimum CA- 3rd week of July 2022

https://guidely.in/bundle-course/optimum-current-affairs

10. which country faced volcanic eruptions as on January 2022?

Ans: Tango

Ques.2 of Weekly Optimum CA- Third week of January 2022

https://guidely.in/bundle-course/optimum-current-affairs

11. Which of the following president of USA holds his office two terms?

Ans: OBAMA

(We missed this question. We Ensure that we will cover all question types in upcoming exams)

12. Who is the chief economic officer?

Ans: V Anantha Nageswaran

Daily Current Affairs of January 2022

https://www.ibpsguide.com/daily-current-affairs-january-30-31-2022/

13. Who is the Current Foreign secretary of India?

Ans: Vinay Mohan Kwatra

Q.127 of Weekly Optimum CA- 1st week of April 2022

https://guidely.in/bundle-course/optimum-current-affairs

14. Prime minister has launched a one-stop digital portal linking government credit schemes. What is the name of the portal?

Ans: Jan Samarth Portal

Q.30 of Weekly Optimum CA- 4th week of May 2022

https://guidely.in/bundle-course/optimum-current-affairs

15. PM Narendra Modi has inaugurated the world’s first nano urea liquid plant by Indian Farmers’ Fertilizer Cooperative Limited (IFFCO) at_______

Ans: Kalol in Gujarat.

Q.42 of Weekly Optimum Ca- 4th week of May 2022

https://guidely.in/bundle-course/optimum-current-affairs

16. Who is India’s envoy to Ukraine?

Ans: Harsh Kumar Jain

(We missed this question. We Ensure that we will cover all question types in upcoming exams)

17. Who is the secretary general of WHO?

Ans: Tedros Adhanom Ghebreyesus

Page 82 of IBPS RRB Power Capsule 2022

https://guidely.in/blog/general-awareness-study-material

18. Which of the following is not among the QUAD Countries?

Ans: Pakistan

QUAD countries- Australia, India, Japan, and the United States

57 of Optimum Weekly CA- 4th week of May 2022

https://guidely.in/bundle-course/optimum-current-affairs

19. Vigilance Awareness Week 2022 would be observed on the memory of?

Ans: Sardar Vallabhbhai Patel

Page 86 of Monthly CA file- October 2021

https://cdn.guidely.in/pdf/163604836026.pdf

20. Whose statue in Tamil Nadu unveiled by Venkaiah Naidu?

Ans: Former CM of TN M Karunanidhi

(We missed this question. We Ensure that we will cover all question types in upcoming exams)

21. Whose birth anniversary is observed as Rashtriya Ekta Diwas?

Ans: Sardar Vallabhbhai Patel.

https://www.ibpsguide.com/list-of-important-days-with-themes/#oct

22. The Global Risks Report 2022 an annual report was released by ______

Ans: World Economic Forum

1. 37 of Weekly Optimum CA- 2nd week of January 2022

https://guidely.in/free-pdf-topic/Weekly-current-affairs-quiz

23. India become the sixth nation to lift the Thomas Cup by defeating Which Country at the Impact Arena in Bangkok, Thailand?

Ans: Indonesia

Q.127 of Weekly Optimum CA- 2nd week of May 2022

https://guidely.in/bundle-course/optimum-current-affairs

24. Which state has launched Indra Gandhi Rojgar Guarantee Yojna?

Answer: Rajasthan

Q.9 of Weekly Optimum CA- 2nd week of September 2022

https://guidely.in/bundle-course/optimum-current-affairs

25. What is the name of the Scheme for Girl Child Empowerment?

Answer: Sukanya Samriddhi Yojana

Question No.5 of Government Schemes- Banking Awareness pdf

https://guidely.in/practice-test/instructions/government-schemes

26. Article 45 in The Constitution Of India 1949 for free and compulsory education for all children until they complete the age of _________

Ans: fourteen years

(We missed this question. We Ensure that we will cover all question types in upcoming exams)

27. What is the Eligible age for President in India?

Ans: At least 35 years age

https://www.ibpsguide.com/list-of-presidents-of-india/

28. Which State houses the Mahatma Gandhi Setu bridge that crosses the Ganga River?

Ans: Bihar

Q.164 of Weekly Optimum CA- 4th week of May 2022

https://guidely.in/bundle-course/optimum-current-affairs

29. Who is Manoj Pande?

Ans: Chief of the Army Staff.

Ques. No 83 of Weekly Optimum CA- 3rd week of April 2022

https://guidely.in/bundle-course/optimum-current-affairs

30. DAY-NRLM scheme 

Q.no 38 of Weekly Optimum CA- July 3rd week 2022

https://guidely.in/bundle-course/optimum-current-affairs

31. Who is the Present Governor of Delhi?

Ans: Vinai Kumar Saxena

Q.120 of Weekly Optimum CA- 3rd week of May 2022

https://guidely.in/bundle-course/optimum-current-affairs

32. Which state has observed Dhanu Yatra Festival?

Ans: Odisha

(We missed this question. We Ensure that we will cover all question types in upcoming exams)

33. What is the FullForm of TSX?

Ans: Toronto Stock Exchange (TSX)

(We missed this question. We Ensure that we will cover all question types in upcoming exams)

34. Who was conferred the prestigious Royal Gold Medal 2022?

Ans: Balkrishna Doshi

Page 191 of IBPS RRB Power Capsule 2022

https://guidely.in/blog/general-awareness-study-material

35 Which Sport does Arnold Skaaland Relate to?

Ans: Wrestling

(We missed this question. We Ensure that we will cover all question types in upcoming exams)

36. Who among the following won Global Health Leaders Award-2022?

Ans: ASHA workers

Q.73 of Weekly Optimum CA- 3rd week of May 2022

https://guidely.in/bundle-course/optimum-current-affairs

37. The National Health Authority (NHA) under its flagship scheme of Ayushman Bharat Digital Mission (ABDM) has revamped the ________________ mobile application of the Government of India (GoI) with a new User Interface (UI) and new functionalities.

Ans: Ayushman Bharat Health Account (ABHA)

Q.no 1 of weekly optimum CA- 4th week of May 2022

https://guidely.in/bundle-course/optimum-current-affairs

38. What is the name of the initiative launched by the Airport Authority of India (AAI) to encourage the talent of women, artisans and craftsmen and provide them with the right opportunities?

Ans: AVSAR

Q.14 of Weekly Optimum CA- 2nd week of April 2022

https://guidely.in/bundle-course/optimum-current-affairs

39. Who has Co-founded Apple along with Steve Jobs in 1977?

Ans: Steve Wozniak

(We missed this question. We Ensure that we will cover all question types in upcoming exams)

40. Which of the following scheme was launched for the welfare of the Senior Citizens?

Question 9,10 of Banking Awareness Quiz- Government Schemes

https://guidely.in/free-pdf/banking-awareness

https://guidely.in/practice-test/instructions/government-schemes

  • TAGS

Recent Posts

List Of Vice Presidents Of India PDF: Check From 1947 to 2024 In English And Hindi

May 29 2024

Types of Bank Accounts in India PDF: Check Savings, Current and Other Accounts in Various Banks

May 29 2024

Stadiums in India List 2024 State Wise PDF: Check Cricket, Football, Hockey and Others

May 29 2024

General Awareness Smart Analysis
  • Get Weekly 4 set Test
  • Each Set consist of 50 Questions
  • Compare your progress with Test 1 & 2 & Test 3 & 4
  • Deep Analysis in topic wise questions
₹599 ₹149
View Package
Super Plan
  • Premium Bundle PDF Course 2024
  • Bundle PDF Course 2023
  • Ultimate Bundle PDF Course 2022
  • Grand Bundle PDF Course 2021
  • English Bundle PDF Course
  • Insurance & Financial Market Awareness Bundle PDF  Course
  • Descriptive Papers for Bank & Insurance Exams
  • Interview Bundle PDF Course
  • General Awareness Smart Analysis
  • All Bank Exams Video Course
  • All Mock Test Series (Platinum Package)
  • All Premium eBooks
₹17990 ₹1999
View Package
Premium PDF Course 12 Months
  • Bundle PDF Course 2024
  • Prime PDF Course 2023
  • Ultimate Bundle PDF Course 2022
₹5999 ₹979
View Package